Kosttilskudd som tofu, sushi, tempura, miso, soba, og til og med grønn te er nå tilgjengelig for folk utenfor Japan. Japansk mat har utviklet seg mye i løpet av de siste århundrene på grunn av mange sosiale og politiske endringer. Japansk mat er tradisjonelt välbesläktat med koreansk og kinesisk mat.

Nå i de siste årene, så har massevis av tidligere endringer skjedd i Asia. Siden de har blitt veldig påvirket av vestlig kultur. Maten er fortsatt veldig lik den som eksisterte i 1900-talet. Det vil si at det meste av mat, har metoder og ingredienser er innført fra andre kulturer.

En tradisjonell japansk frokost ville inkludere dampet ris, miso suppe, grønn te, og en rekke andre siden retter. Noen av de mest vanlige side retter er babyen ris, tofu, og tamagoyaki. Selv ris forbruk i de fleste japanske husholdninger synker, så ris er fortsatt den viktigste base av japanske folks kostvaner. En varm bolle fylt med ris er nesten med i hvert japansk måltid, inkludert side retter serveres med ris!

Til lunsj er det normen å spise boller av nudler eller ris med fisk, kjøtt eller grønnsaker. Sushi, tempura, og stekt ris er også kjent som tradisjonelle matvarer. Sushi er absolutt den mest populære delikatessen.

Variasjonen av mat er tilgjengelig i Japan er fantastisk! Fra nikuman, teppenyaki, er tonkatsu, yakiniku, å yakitori typisk japansk. Sjømat er svært populært i Japan, og uslåelig i forhold til resten av verden. Tradisjonelle supplement ingredienser er soya, miso, wasabi, ingefær, sopp, bønner, nudler, eddik og ris vin.

Japanere selv elsker sine ris, og du vil også finne ris til desserter, samt riskaker til mochi. En annen variant av mochi er Daifuku, som tradisjonelt utarbeidet av den japanske nyttår. Tayaki er en fisk – formet kake med rödbön lim, vaniljeis, sjokolade, ost og fylling. Det er lett tilgjengelig og svært populær som en dessert i Japan.

Legg igjen en kommentar