Matguide til Spania: Retter å prøve i Spania

0

Matguide til Spania: Retter å prøve i Spania

Spania fortsetter å toppe listen over populære reisedestinasjoner for landets behagelige vær, fascinerende kultur, og nydelige mat. Spania har en rekke ulike matkulturer, avhengig av blant annet geografi, klima, og historie.

Sjømat er tilsynelatende spesielt populært på grunn av Spanias plassering på Den iberiske halvøy, som er nesten helt omringet av havet. Sjømat som torsk, blekksprut, reker, og andre fisk og skalldyr er vanligvis av utmerket kvalitet og ferskvarer rett fra havet. Supper er også en populær, spansk rett. Spanjolene kan by på gazpacho – en kald tomatsuppe, en typisk hvitløkssuppe kalt sopa de ajo, og flere varianter fiskesuppe.

En av veteranene i det spanske kjøkkenet er jamon – eller skinke. Det er to berømte skinketyper: jamon iberico og jamon serrano.

Vanlige ingredienser i spansk mat er kikerter, hvitløk, olivenolje, og asparges, og de brukes vanligvis i retter med sauser. De spises med en type kjøtt, som lam, biff, eller fjærfe.

Spansk mat er så populært at den er tilgjengelig i alle større byer i verden,fra London til Singapore eller Las Vegas du vil finnerestauranter som tilbyr spansk mat,selv om i disse byene du ville forvente mer moro og underholdning enn etnisk mat.

Noen tradisjonelle retter er et måltid med pølse eller bacon (cocido), fisk med safranris (paella), bønnegryte (fabada asturiana), stekt og grillet lammekjøtt (lachazo asado; chulletillas), en blanding av fisk og skalldyr kalt parrillada.

Kilde : Pixabay

Spania er også viden kjent for sine viner, som Cava og Ribeiro. Viner og andre drikker som øl, sangria, horchata (alkoholfri), og kaffe serveres ofte til måltidet i restauranter.

Nedenfor har vi listet noen av Spanias mest populære retter.

Gazpacho-suppe

Gazpacho kommer opprinnelig fra Sør-Spania. Dette er en kald suppe som ikke trenger å kokes. I tillegg er den kolesterolfri, kalorifattig, og rik på vitamin C.

Hovedingrediensen i gazpacho er tomat, som vokser i overflod i det sørlige Spania. Men du kan kanskje også forestille deg at den inneholder de klassiske spanske ingrediensene, som løk, hvitløk, og olivenolje. Disse er også lett tilgjengelige og rimelige ingredienser.

Paella

Paella er først av alt ikke akkurat retten, men heller pannen denne retten er tilberedet i. Det finnes to typer paella. Den første er laget med kjøtt, som ofte er en kombinasjon av kylling og and sammen med ris, sitron, olivenolje, bønner, og safran. I disse dager er and ofte erstattet med hare, som er mye lettere og billigere å få tak i.

Tortilla De Patatas

D spanske omeletten er en historisk og typisk oppskrift fra Spania. Tortilla blir alltid tatt godt imot; varm på vinteren eller rett fra kjøleskapet for et utendørs måltid på sommeren. Alle kan få tak i denne, ettersom den er lett å lage og ikke trenger mye tilberedningstid; etter 20–30 minutter er den klar til servering.

Spansk tapas

Ikke mange klarer å gå glipp av spansk tapas. Noen av verdens mest smakfulle delikatesser lages ikke bare i Spania, men over hele verden, spesielt når den lages av en tapasekspert. Likevel inneholder noen av de spanske tapasoppskriftene veldig enkle ingredienser, og derfor kan du også selv lage dem hjemme.

Legg igjen en kommentar