Thanksgiving – Kalkunens Historie

0

Ingen Thanksgiving middag føles komplett uten en kalkun! Vet du hvorfor vi spiser kalkun til Thanksgiving? Det er et par interessante historier som teller for kalkun middag var et stempel på denne dagen. Det har ikke alltid vært en del av tradisjonen. Det er bacon, kylling, fisk, og hele plösligt en kalkun. Våre forfedre kunne ha valgt noe å feire denne festen, så hvorfor var det kalkun? Det er nok vanskelig å nøyaktig fastslå en bestemt hendelse som burde ha ført til dette. Det er fortsatt litt av et mysterium, men vi kan prøve å løse mysteriet med de utrolige historiene om Thanksgiving.

photo © 2011 garlandcannon , Flickr

Hvert år blir det 45 millioner kalkuner Thanksgiving middag. Det ser ut til å være den perfekte kjøtt for å mate en stor familie med. Det er ingen ulempe å slakte så mange kalkuner samtidig som de ikke produserer melk eller egg. De legger egg, men disse er for å fortsette oppdrett av kalkuner.

Kalkuner er kjent for å lide av hjerteinfarkt eller livreddende når de plutselig hører en høy lyd. Lyden av et fly forårsaket til et helt felt med kalkuner fikk hjerteinfarkt da flyet fløy over tverrliggeren. Kylling og biff var veldig dyrt før. Behandlet kjøtt har blitt kommersielt tilgjengelig på markedet hyllene i nyere årtioendena.

Fra en mer vitenskapelig perspektiv så avlet kalkuner i løpet av vårsesongen, og det tar ca 9 måndaer før de blir voksne. De blir matet med insekter, ormer og eikenøtter til de er modne. De veier ca 4,5 kg.

Takk til Charles Dickens så kalkunen ble også popularisert av sin bestselgende bok «A Christmas Carol» som pulicerades 1843. I historien, så gi Bob Cratchit familie en kalkun fra Scrooge som en julpresent å fullføre sitt måltid. På den tiden da boken ble skrevet var det kalkuner lett tilgjengelig i butikkene, men kan bare bli kjøpt av velstående familier.

Kalkunen var valget foretrukket under feiringen, og det var ikke lenge før det spredte seg snart ut å inkludere julen. Nå kalkun er forbundet med de amerikanske fester.

Legg igjen en kommentar